20.6 C
Delhi
Monday, March 4, 2024

JPJ eBid: Siri VMB dan PRE bakal dibuka untuk bidaan


Kali ini giliran siri nombor pendaftaran terkini dari WP Kuala Lumpur dan Pulau Pinang bakal bersedia untuk dibida menerusi platform dalam talian, JPJ eBid.

Menurut Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ), siri nombor pendaftaran terkini dariWP Kuala Lumpur, VMB bakal dibuka bidaan mulai 11 Februari ini. Bidaannya akan berakhir jam 10 malam pada 15 Februari. Keputusannya akan dikeluarkan sehari selepas bidaan ditutup iaitu pada 16 Februari 2024. Keseluruhan proses kini secara dalam talian, dan pembida akan menerima berita baik (atau buruk) menerusi e-mel.

Manakala siri nombor pendaftaran terkini Pulau Pinang, PRE, dibuka bidaan pada 14 Februari 2024. Tempoh bidaannya berlangsung selama lima hari dan akan ditutup pada 18 Februari, tepat jam 10 malam. Seperti biasa, keputusannya akan keluar pada keesokan harinya, 19 Februari 2024.

Disebabkan sekarang ini banyak urusan yang boleh dibuat secara dalam talian, jadi kalau nak dapatkan nombor pendaftaran kenderaan terkini, anda boleh lakukan sendiri tanpa menggunakan khidmat pihak ketiga (termasuk runner), malah boleh menjimatkan kos serta masa. Anda boleh rujuk artikel kami sebelum ini berkenaan dengan JPJ eBid termasuk cara-cara yang diperlukan untuk membida nombor pendaftaran yang diingini.

Nak jual kereta anda? Jual dengan myTukar.Related Articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Articles